Επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων (voucher) ηλικίας 25-45 ετών με εκπαιδευτικό επίδομα και απασχόληση απο τον ΔΥΠΑ (Πρώην ΟΑΕΔ) Κύριο

 

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η νέα δράση της ΔΥΠΑ  με τίτλο: «Ολοκληρωμένη Δράση Κατάρτισης και Απασχόλησης 15.000 ανέργων, ηλικίας 25 έως 45 ετών» και εκπαιδευτικό επίδομα 400€  και απασχόληση απο τον ΔΥΠΑ (Πρώην ΟΑΕΔ)

 

Θες να εκδηλώσεις Ενδιαφέρον για το πρόγραμμαΠάτησε εδώ

Έχεις επιλεχθεί στο πρόγραμμα και θες να ξεκινησεις την κατάρτισηΠάτησε εδώ

Θες περισσότερες πληροφορίες; Πάτησε Εδώ

 

Σκοπός:

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση των δεξιοτήτων ή/και η επανακατάρτιση ανέργων ηλικίας 25-45 ετών, κυρίως για την απόκτηση δεξιοτήτων σε τομείς υψηλής ζήτησης, όπως στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία και περιλαμβάνει κατάρτιση και πιστοποίηση των αποκτηθεισών γνώσεων.

 

Περιεχόμενο:

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher) και περιλαμβάνει:

80 ώρες θεωρητική εξ αποστάσεως κατάρτιση (60 ώρες εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση και 20 ώρες εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση, σε ένα από τους παρακάτω τομείς υψηλής ζήτησης:

 

1. Ψηφιακές δεξιότητες

     2. Πράσινες δεξιότητες

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Δικαίωμα συμμετοχής στη ΣΕΚ έχουν όσοι εγγεγραμμένοι, Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ, άνεργοι ηλικίας 25-45 ετών, υποδείχθηκαν από εργασιακό σύμβουλο σε δικαιούχο επιχείρηση της παρούσας πρόσκλησης για απασχόληση και προεπιλέχθηκαν από αυτήν. Κάθε ωφελούμενος άνεργος έχει υποχρέωση να επιλέξει πρόγραμμα ΣΕΚ, εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία προεπιλογής του από τη δικαιούχο επιχείρηση συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα που παρέχεται από το Voucher.gov.gr.

 

Εκπαιδευτικό Επίδομα:

Το εκπαιδευτικό επίδομα είναι 400€ (5€/ώρα κατάρτισης).

Κάθε ωφελούμενος απαιτείται να ολοκληρώσει την κατάρτιση και να επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης, προκειμένου να λάβει το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος. Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος στον ωφελούμενο είναι η πρόσληψή του σε επιχορηγούμενη θέση εργασίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Απασχόλησης του παρόντος.

 

Καταληκτική Ημερ/νία Υποβολής Αιτήσεων:

Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής των ωφελούμενων δεν είναι ακόμη γνωστή. Επισημαίνεται ότι: Η φόρμα υποβάλλεται από τον ίδιο τον άνεργο. Η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής φόρμας των ωφελουμένων αρχίζει, από την ημερομηνία ενημέρωσής τους από τον εργασιακό σύμβουλο περί της αποδοχής τους από την επιχείρηση μέσω της πλατφόρμας καθώς και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και απαιτείται να συμπληρωθεί εντός πέντε (5) ημερών.

 

Επιλογή παρόχου
Κάθε ωφελούμενος, δικαιούχος επιταγής κατάρτισης, οφείλει εντός προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος, όπως θα ορίζεται στην πρόσκληση, να επιλέξει τον πάροχο κατάρτισης που επιθυμεί προκειμένου να λάβει τις υπηρεσίες που παρέχονται, από αυτόν, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος. 

Συνεπώς αν έχεις επιλεχθεί στο πρόγραμμα μην χάνεις χρόνο και συμπλήρωσε την αίτηση σου για να ξεκινήσεις ΑΜΕΣΑ την κατάρτιση σου! Το κέντρο δια βίου μάθησης 2 “Σταθμός Γνώσης” στα Πετράλωνα είναι πιστοποιημένο και εγκεκριμένο κέντρο διαχείρισης τέτοιων προγραμμάτων. Θα σε ενημερώσουμε έγκαιρα για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβείς για να κατοχυρώσεις το επιδοτούμενο πρόγραμμα μόλις αυτό ανακοινωθεί !

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσειςκαλέστε μας στα παρακάτω τηλέφωνα : 210-3479779 / 210-3479073 / 210-3479452 από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 09:00 – 17:00, ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Θες να εκδηλώσεις Ενδιαφέρον για το πρόγραμμαΠάτησε εδώ

Έχεις επιλεχθεί στο πρόγραμμα και θες να ξεκινησεις την κατάρτισηΠάτησε εδώ

Θες περισσότερες πληροφορίες; Πάτησε Εδώ