Ο Εκπαιδευτικό Όμιλος «Σταθμός Γνώσης» διοργανώνει Διαγωνισμό στο Facebook όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να κερδίσουν Tablets , Εκπαιδευτικές Υποτροφίες και ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ!

Όλες οι συμμετοχές θα τοποθετούνται στην κλήρωση για τα τρία tablet, τις τρείς δωρεάν υποτροφίες και τις τέσσερις υποτροφίες με έκπτωση 50% . Κάθε Δικαιούμενος έχει τη δυνατότητα να δηλώσει τη συμμετοχή του μόνο για μια φορά εφόσον καταχωρήσει στη σχετική φόρμα τα στοιχεία επικοινωνίας του.

 

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η νέα δράση της ΔΥΠΑ  με τίτλο: «Ολοκληρωμένη Δράση Κατάρτισης και Απασχόλησης 15.000 ανέργων, ηλικίας 25 έως 45 ετών» και εκπαιδευτικό επίδομα 400€  και απασχόληση απο τον ΔΥΠΑ (Πρώην ΟΑΕΔ)

 

 

Σε αναμονή του ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  VOUCHER ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ για τουλάχιστον 18.000 Ανέργους & Εργαζόμενους με επίδομα εως 2.500€!

 

Σε αναμονή του ΕΠΙΔΟΤΟΎΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  «Ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας με παροχή πιστοποίησης των αποκτηθεισών γνώσεων” και αφορά την επιδοτούμενη κατάρτιση ΚΑΙ πιστοποίηση 5.000 ανέργων με το επίδομα να φτάνει έως και τα 525 ευρώ. 

 

Σας ενημερώνουμε πως βάσει σχετικής ανακοίνωσης από σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 και ώρα 14:00 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ.

Σε αναμονή του Β Κύκλου για το  επιδοτούμενο πρόγραμμα σε  εργαζομένους με επίδομα 400€ (80 ώρες) και έμφαση στην αναβάθμιση δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας για 25.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ.

 

Εγκρίθηκε από τον ΟΑΕΔ η δράση με τίτλο «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες», η οποία χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά την επιδοτούμενη κατάρτιση 80 χιλιάδων ανέργων με το επίδομα να φτάνει έως και τα 1000 ευρώ. 

Αναμένεται σύντομα η προκήρυξη επιδοτούμενου προγράμματος Voucher για 10.000 ανέργους με τίτλο: «Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30 – 49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής».

Οδηγίες προς Μαθητές / Γονείς / Συνεργάτες για την επανεκκίνηση των μαθημάτων απο την Δευτέρα 11/05/2020.

Επιδοτούμενο πρόγραμμα Επιστημόνων/Ελεύθερων Επαγγελματιών (VOUCHER 600€) για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους! (Αίτηση ενδιαφέροντος)

Αναμένεται σύντομα η προκήρυξη του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας σε 37 Δήμους από τον ΟΑΕΔ για 36.500 ανέργους.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του επιδοτούμενου προγράμματος απασχόλησης ανέργων γνωστό ως voucher 25-45 ετών. Στη συνέχεια  οι επιτυχόντες άνεργοι θα πρέπει να επιλέξετε έναν αξιόλογο Πάροχο Κατάρτισης για να ενεργοποιήσετε την επιταγή σας και να εξασφαλίσετε εργασία σε μια από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις!

 

Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενεργώντας ως Δικαιούχος, αναλαμβάνει την υλοποίηση των πράξεων: «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ», με κωδικό ΟΠΣ 5037524 και «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 30 έως 45 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ», με κωδικό ΟΠΣ 5037525.

Αναμένεται σύντομα η προκήρυξη του προγράμματος Voucher για 3.000 ανέργους με τίτλο: «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ» και για 2.000 ανέργους με τίτλο: «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 30 έως 45 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ».

Η ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ-ΕΚΤ) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναλαμβάνει την υλοποίηση της δράσης με τίτλο «Κατάρτιση και πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής».

Αλλαγές αναμένονται στη μορφή του επιδόματος ανεργίας, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως επιταγή εισόδου για την αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται για ένα νέο εγχείρημα του Υπουργείου Εργασίας που ως στόχο έχει την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου 2016, όπως αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Το πρόγραμμα ενίσχυσης απολυμένων ατόμων από 16 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής του κλάδου με τίτλο “Δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών ” ATTICA BROADCASTING αφορά 350 άτομα, πρώην εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες έχουν τερματίσει τη δραστηριότητα τους, είτε έχουν προχωρήσει σε μείωση προσωπικού λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το πρόγραμμα ενίσχυσης απολυμένων ατόμων από 46 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής του κλάδου με τίτλο “Εκδοτικές Δραστηριότητες” αφορά 705 άτομα, πρώην εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες έχουν τερματίσει τη δραστηριότητα τους, είτε έχουν προχωρήσει σε μείωση προσωπικού λόγω της οικονομικής κρίσης.

Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής των Νέων εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης (NEETs) στο πλαίσιο του έργου κωδικό «EGF/2014/009 EL/Sprider Stores» – Υλοποίηση ενεργειών που αφορούν τις απολύσεις στην Εταιρεία SPRIDER STORES Α.Ε. και συγχρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση περιόδου 2014-2020. Η ενεργοποίηση των ΚΑΣ (προσωπικών κωδικών των ωφελουμένων) θα ολοκληρωθεί έως τέλος Ιουλίου 2016.

Μέσα στον τρέχοντα μήνα πρόκειται να προκηρυχθούν νέα προγράμματα για ανέργους όλων των ηλικιών. Πιο αναλυτικά:

Ανακοινώθηκε επιτέλους  το voucher τουρισμού για το 2015. Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι επιτυχόντες του νέου voucher τουρισμού 2015. Πρόκειται για 3843 σε όλες τις περιφέρειες τις Ελλάδας εκ των οποίων 1000 άτομα είναι στην Αττική!

Το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% του ΟΑΕΔ είναι ένα πρόγραμμα που αφορά τις επιχειρήσεις οι οποίες θέλουν να επιμορφώσουν τους υπαλλήλους τους. Σε συνεργασία με τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να προγραμματιστούν σεμινάρια σε διάφορα αντικείμενα (ξένων γλωσσών ,Πληροφορικής,  πωλήσεων κ.α.) στο κέντρο Δια βίου μάθησης 2 “ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΝΩΣΗΣ” στα Πετράλωνα (έναντι ΗΣΑΠ).

Κατάρτιση με επιχορήγηση επιταγών κατάρτισης (training voucher) των πρώην εργαζομένων της nutriart και ανέργων ηλικία;ς 15-29 ετών συνολικά 485 θέσεων εργασίας.